| Вiтаю, дружа! |
| увайсьцi | зарэгiстравацца |
| Другі фронт створаны: 27.08.2005, абноўлены: 30.07.2006 17:47, камэнтароў: 1783 ангельскай я амаль ня ведаю але мне падабаецца аўтафункцыянаваньне бачыны Чуў ня чуў, чытаў не чытаў, друкаваў не друкаваў. Скажы проста няма такога верша ў Бахарэвіча! Давай, скажы. >Сёньня ў літаратуру прыходзіць новае пакаленьне, якое не параўнаць з пачаткоўцамі тых 1980-х. Сярод іх не відаць яўных графаманаў, а ў іх творах – яўнага саўка. Я заўважаю ў іх прысутнасьць літаратурнага густу і натуральны эўрапейскі выбар і разумею, што літаратурнаму мэтру Брылю, ягонай творчасьці сярод іх – самае месца. Падобна, што надыходзіць ягоны час.< Прамову Дубаўца на сьмерць Брыля сюды паставіў ня я. Можна зразумець чалавека, які скапіяваў тэкст на гэтую галінку, але Дубавец, гаворачы пра новае пакаленьне, меў на ўвазе, хутчэй, аўтараў "Жывога дзёньніка", якія, аднак, на пахаваньне Брыля, як Вы кажаце, не прыйшлі (хоць некаторыя ўсё ж там былі). Брыль і не хацеў прыцягваць залішняй увагі да свайго сыходу - інакш пагадзіўся б на разьвітаньне ў Доме літаратара, куды людзей прыйшло б болей. Ён не хацеў, як мне думаецца, ператварыцца ў такі ж сымбаль нацыі, як Быкаў. Быў больш асьцярожны і далікатны, больш беларускі. Як бумбамліты палюбілі Быкава з Брылём пасля смерці Зараз пачнуць пісаць "Ажывай, наш Янкабрыль!" Больш беларускі, менш беларускі А чым мераеш? Стэрэатыпнае ўяўленьне пра беларусаў - сьціплыя і паслухмяныя. Брыль у такі трафарэт укладаецца лягчэй, чым Быкаў. Як і гэтыя два пісьменьнікі, і сама Беларусь, суполка была таксама на літару "Б". Асабліва Бахарэвіч і Барысевіч. <<<Брыль у такі трафарэт укладаецца лягчэй, чым Быкаў. Беларускасьць, мераная трафарэтам. Бумбамлікасць, мераная тазікам. На якіх гэта этапах жыцьця Брыль выявіў сваю "паслухмянасьць", а Быкаў сваю "нясьціпласьць"? >Бумбамлікасць, мераная тазікам.< Гаворка была на пра тазік, а пра выпадковы зьбег літараў "Б". Брыль трымаўся ад палітыкі далей, чым Быкаў. Наўрад ці выйдзе кніга "Брыль на Свабодзе". У зацемках ён не аднойчы казаў, што пісаў больш абачліва, чым хацелася і варта было б. Гадоў пяць таму з Глёбусам, Сільновай і скульптарам Ігарам Засімовічам удзельнічалі ў выставе "Празрысты партрэт" (назву прыдумаў я). Цяпер засімовіч удзельнічае ў пленэры паркавай скульптуры: "Самая масштабная затея, пожалуй, у меня, — заявляет минский скульптор Игорь Засимович. — Из 22 камней я намерен собрать 45–метровую змею. Есть такое направление в искусстве – ленд–арт, в Беларуси подобного пока никто не делал. Эта идея возникла у меня еще 9 лет назад, но только сейчас удалось найти нужное количество подходящих камней. Как член оргкомитета, Засимович раздобывал «подходящие камни» не только для себя, но и для своих коллег. Возведение крытых павильонов для скульпторов на случай дождя — также его заслуга. К октябрю будущие плоды творчества установят на территории городского зоопарка и в парке микрорайона Уручье." www.sb.by/article.php?articleID=53053 На «Басовище» майку вокалиста N.R.M. Лявона Вольского купили за 80 долларов. Музыкант появился на сцене в необычной майке с двумя Крокодилами и надписью «За Беларусь!» на животе и мертвым Чебурашкой и надписью «За что?!» на спине. - Я сам нарисовал, все-таки художник по образованию! - объяснил Вольский. forums.tut.by/showflat.php?Board=soclead Здымкі. Чуў — ня чуў, чытаў — не чытаў, друкаваў — не друкаваў. Скажы проста — няма такога верша ў Бахарэвіча! Давай, скажы. У Альгерда - няма, у Алежкі - быў. Музыкант появился на сцене в необычной майке с двумя Крокодилами Ат, блін. Вішнёў бы болей заплаіў за такую майку Байструк. Барысевіч. Блядзь. Бондар. Боўдзіла. Броўка. Б Вова - карова. 2 a ў hien? Гэты праект Горада будучыні стварыў Віктар Пятроў, дырэктар фэстывалю пэрформансаў Navinki, гадоў 5 таму падчас стажыроўкі ў Швэцыі. Дапамагала швэдзкая мастачка. Дарэчы, у тым праекце Глёбусу прызначалася роля адказнага за паэзію, а мне - адказнага за новыя тэхналёгіі. нават сёньня добра выглядае (працуе як дыяшоў) Скапіюйце сюды, калі ласка, яшчэ раз той адрас. Зрэшты Загрузіць гэтую галінку цалкам ужо складана. Можна стварыць новую. скапіюйце сюды! ШТО ПРЫЙДЗЕ ВАМ НА ПАМЯЦЬ, КАЛІ ВЫ ЎЗГАДАЕЦЕ ЯНКУ БРЫЛЯ? Юрась БАРЫСЕВІЧ, літаратар, мастак: – Янка Брыль заўсёды ўяўляўся нам, новаму пакаленню пісьменнікаў, зубрам беларускай літаратуры. Тады, дзесяць год таму, мы крыху кпілі з яго. Пакаленне Бум-Бам-Літа напісала шмат сцёбных вершаў у стылістыцы Брыля, Альгерд Бахарэвіч зрабіў нават аудыё-перформанс, у якім іранізаваў над Янкам. Тады гэта ўспрымалася вельмі скандальна. Вольга Іпатава, тагачасная старшыня Саюза пісьменнікаў, нават забараніла Альгерду ўваходзіць у Дом літаратараў. Тым не менш, мы заўсёды паважалі Янку Брыля. Гэта сапраўды адзін з самых таленавітых беларускіх літаратараў. Мне асабіста на памяць прыйдзе сам Янка Брыль. Гэта быў сапраўдны велікан пад два метры росту, нягледзячы на тое, што прозу пісаў ён кароткую. Валянцін АКУДОВІЧ, філосаф: – Гэта быў вялікі чалавек і вялікі пісьменнік. Я неверагодна любіў яго і яго творчасць, а таксама тое, як ён пражыў сваё жыццё. Найперш мне будзе ўзгадвацца ягоны “Золак, убачаны здалёк”. У беларускай літаратуры гэта твор практычна не мае роўных. www.expressnews.by/modules.php?name=news Скажаш адно, надрукуюць што-небудзь аднейшае. <<<Мне асабіста на памяць прыйдзе сам Янка Брыль. <<<<Чуў — ня чуў, чытаў — не чытаў, друкаваў — не друкаваў. Скажы проста — няма такога верша ў Бахарэвіча! Давай, скажы. <<<<<<Альгерд Бахарэвіч зрабіў нават аудыё-перформанс, у якім іранізаваў над Янкам. Тады гэта ўспрымалася вельмі скандальна. Вольга Іпатава, тагачасная старшыня Саюза пісьменнікаў, нават забараніла Альгерду ўваходзіць у Дом літаратараў. Асабліва памятаецца здымак у "ЛіМе": Янка Брыль і Масей Сяднёў ўсхвалявана і радасна пазіраюць адзін на аднаго, як савецкая і эмігранцкая літаратуры, што сустрэліся на Эльбе ці яшчэ дзе-небудзь у гісторыі. Брыль выглядаў там на дзьве галавы вышэйшшым. 2 <<<<<< Верш быў, але, наколькі ведаю, не друкаваўся, то бок Брыль яго не чытаў. усе 1783 паведамленьняў Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны. |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|