| Вiтаю, дружа! |
| увайсьцi | зарэгiстравацца |
|
Сімпатычнае інтэрв'ю атрымалася. :) Далучаюся да Аксаны. Але вось альбомаў, як на мой погляд, недаравальна мала. Я наогул маю толькі адзін. А колькі іх было наогул? Мяне моцна заінтрыгаваў гэты сказ: "Планую сабраць пад адной вокладкай фантастыку, пад яшчэ адной – эсэ ды артыкулы…" Спадарыня Сом, Вы гэта сур'ёзна? Мяне эсэ і артыкулы мала абыходзяць, але вось фантастыка Ды яшчэ так выглядае, што фантастыкі хопіць на цэлую кнігу Таксама з захапленьнем даведалася пра меркаваную кнігу прозы Леры Сом!!! А вось пасаж з тэксту "Ранейшыя паэтычныя зборнікі таксама маюць арыгінальныя назвы: “Блюз Каралеўскае Кухні”, 1994г.; “Адзінокая зорка”, 1996г.; “Там, на небе”, 2000г." лічу крываватым, паколькі другая й трэцяя назва абсалютна традыцыйныя Вось. Вы, шаноўная Марыйка, толькі ня сьмейцеся, але мяне больш цікавая Лера Сом як бард (ці бардэса?:))) чымсьці як чыстая паэтка. У нас гэтых "чыстых" хоць печы тапі, а з бардамі дык наадварот. Дый пры маіх матыляньнях з адной працы на другую за рулём вершы чытаць ня будзеш. Але вось паслухаць сьпеў барда, тым больш такога нештодзённага, гэта зусім іншая справа. Лера даўно друкуе сваю фантастыку - "Маладосць" №10,1993, "Крыніца", "Першацвет". На кнігу, бадай, сабралося. Дык ці скажа мне хтосьці колькі альбомаў запісала Лера Сом? Рамане, вы як заўсёды, ўразілі сваёй непераймальнай здольнасьцю посьціць ня ў тэму:))) Марыйцы: Адкажыце на пытаньне і я зыйду з форуму назаўсёды. Можа гэта віна літаратараў, што беднаму чытачу так прыходзіцца назаляць каб атрымаць хоць якую-небудзь інфармацыю. Вы мабыць зьвярнулі ўвагу, што я не прымаю ўдзел у абмеркаваньні паэзыі ці музыкі. Бо гэта справа настолькі асабістая, што я нават ня ведаю ну як растлумачыць, што паэзыя Барадуліна, Гілевіча, Сыса (альфабэтны парадак) мне падабаецца, а Аркуша, Бабкова, Глёбуса не. І як растлумачыць, што "Крама" мне больш падабаецца за "НРМ"? Зусім іншая рэч у прозе. Хаця нават у прозе мне больш падабаюцца больш маштабныя творы: аповесьці й раманы. Рамане, вельмі ня хочацца, але прыйдзецца зьвярнуць да вас заюзаны інтэрнэтаўскі штамп "мне вас шкада" У сваім пасьце я ні слова не сказала пра Леру Сом - паэтку ці бардэссу. Я хіба выказала жаданьне (як, зрэшты, і вы, пабачыць кнігу ейнай прозы). А вы пачалі нібыта са мной спрачацца - маўляў, я адмаўляю веліч БАРДА Леры Сом. Ды нічога я не адмаўляю і цалкам з вамі згодная. А ўступаць з вамі ў разгорнутыя дыскусіі ні пра што ў мяне няма ні часу, ні жаданьня. З гэтай нагоды прыходзіць да галавы тое, што вам проста няма з кім пагутарыць у сваім Бостане. Гэх Марыйка, я шчыра павінен выбачыцца за неўважлівае прачытаньне Вашага допісу. Проста і Вы ня зусім мяне зразумелі. Бо я ніколі ня пісаў, што Вы штосьці там адмаўляеце. Я проста напісаў, што МНЕ (Раману Кардонскаму) больш цікавая Лера Сом як БАРД. Дый прычыны я назваў зусім практычныя, бо за рулём машыны паэзыю чытаць ня будзеш, а песьню слухаеш зь вялікім задавальненьнем. Ну а калі так шкада, то прыгарніце мяне да сваёй грудзі, пагладзьце па галаве. Тым больш, што я й сам ня супраць "прыгарнуцца" :))) привет лера как там мои текстты с полоцкими видами- подходят или нет я их немного добавляю и ставлю здесь в поллоцких хрониках. может надо будет что так добавляй в те что у тебя - или полоцк уже отдыхает? Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны. |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|