Вiтаю, дружа!лiтaрa.net

Вершы са збору “Марыя S.”
18 красавiка 2007 /лiтаратура/
Віктар Сямашка

“Кроў Сусвету”, Менск, 1996
12 студзеня 2007 /лiтаратура/
Валерыя Кустава

Адметнасць шляху ў апраметную для беларуса
12 студзеня 2007 /iнтэрвiю/
Валерыя Кустава

Дзень Дз
4 лiстапада 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Зацірка
29 кастрычнiка 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Адам Глобус [e,ф,8]
Аксана Бязьлепкіна [e,2]
Алесь Аркуш [i,e,ф,6]
Алесь Разанаў [1]
Аляксей Бацюкоў [e,2]
Аліса Бізяева [i,e,ф,17]
Андранік Антанян [i,e]
Андрэй Дынько [i,e,ф,3]
Андрэй Курэйчык [i,e]
Андрэй Хадановіч [i,e,ф,12]
Валерыя Кустава [i,e,2]
Валянцiн Акудовiч [i,e,ф,1]
Вольга Караткевіч [i,e]
Віктар Сьлінко [2]
Віктар Сямашка [i,e,1]
Вінцэсь Мудроў [i,e,ф]
Ганна Гершвін [e,1]
Ганна Кiслiцына [i,e,ф,7]
Зьміцер Арцюх [e,1]
Зьміцер Бартосік [i,e,ф]
Зьміцер Вішнёў [i,e,ф,3]
Зьміцер Дзядзенка [e,1]
Людка Сільнова [1]
Людміла Рублеўская [i,e]
Лявон Вашко [4]
Лявон Вольскі [i,e]
Лявон Юрэвiч [i,e,ф,2]
Маnn Kurt [i,e,ф,14]
Макс Шчур [e,2]
Марыя Мартысевіч [i,e,2]
Мікола Папека [i,e,1]
Міра Лукша [i,e,1]
Павал Сьвярдлоў [i,e,1]
Павел Абрамовiч [i,e,3]
Павел Надольскi [i,e]
Палівач [e]
Пятро Васючэнка [1]
Севярын Квяткоўскі [i,e]
Серж Мiнскевiч [i,e,ф,1]
Славамір Адамовіч [1]
Сяргей Астравец [i,e,1]
Сяргей Сматрычэнка [e,1]
Сяргей Шыдлоўскі [i,e,ф,1]
Тацяна Сьлінка [e,ф]
Уладзімер Арлоў [i,ф,1]
Усевалад Гарачка [e,2]
Францiш Богуш [e,1]
Цiна Клыкоўская [e,1]
Юрась Барысевіч [e,1]
Юры Гумянюк [i]
Ігар Бабкоў [e,7]
Ігар Сiдарук [i,e]
Ўжо ня дзевачка... [i,e,ф,1]
Ільля Сін [i,e]
Інэса Кур`ян [e]
Ірына Хадарэнка [i,e,ф]

i - толькi iнфармацыя
е - ёсьць email
ф - ёсьць фота
лiчба - колькасьць матэрыялаў зьвязаных з аўтарам
Зь якой чытачкай АРХЭ вы жадалі б рашыць рад вапросаў? Блін!
створаны: 18.02.2003, абноўлены: 03.04.2005 15:08, камэнтароў: 164

Піцерскі дождж, менскі сьнег, кіеўскае сонца… Я тут "Сьмерць лютністы" прачытала й падалося мне, што занадта Вы зацыклены на нейкай праграме, у рамкі якой хочаце абавязкова ўкласьціся. Каб усе прыкметы постмадэрнізму чытач у Вас знайшоў і каб у чытача ня ўзьнікла сумневаў у тым, што Вы і ёсьць той самы Тэзэй. :) А ну яе тую праграму!

Чытацкі попыт высьвятляць ня мае сэнсу. У Вас наўрад ці атрымаецца пісаць камэрцыйна пасьпяховыя тэксты на беларускім матэрыяле. Ці ёсьць у Вас нешта агульначалавечае? :))
напiсала Вусатая nata 08.02.2005, 20:26

2Вусатая nata:
Агульначалавечага няма. Праграмы няма. Постмадэрнізму няма. Цыклаў няма. Камэрцыі няма.

Я ёсьць.
напiсаў Сяргей Балахонаў 08.02.2005, 23:40

Балахонаву

А я з Вусатай Натай згодна: нейкая зацыкленасць адчуваецца. Хаця б у зацятых надпісах на вашым сайце ;))

Наконт камерцыйнай паспяховасці. Не мае тут значэння матэрыял, аўтар і г.д. Камерцыйны поспех ёсць (наколькі мне распавялі), калі ездзіць і сустракацца з патэнцыяльнымі чытачамі (і адпаведна прадаваць кнігі, адно што не кожны на гэта здатны).

Вядома ж, лепшы варыянт - рэклама ў СМІ. Але тады камерцыйнага поспеху не будзе дакладна, хоць кніга мо і раскупіцца. Ды гэта ўсё агульныя развагі. Мяркую, ніхто гэта не даследаваў. Бо ніхто не замаўляў?

АЛЕ (Ведаеце, як у падручніках пішуць пра выключэнне): няблага раскупаюцца кнігі класікаў са школьнай праграмы. :))

Містыфікацыі пішыце. Калі ёсць задумкі, калі ёсць імпэт… А чытачы калі-небудзь будуць… Прынамсі, гэтым зручна суцяшацца… :)
напiсала aksana 10.02.2005, 00:42

Вось жа… Ёсць "Код да Вінчы"… Модна містыфікаваць мастацтва! МММ… :)))
напiсала aksana 10.02.2005, 01:29

>>>Камерцыйны поспех ёсць (наколькі мне распавялі), калі ездзіць і сустракацца з патэнцыяльнымі чытачамі (і адпаведна прадаваць кнігі, адно што не кожны на гэта здатны).

І будзе вам беларускі Каэльё. :))

Дарэчы, ён сапраўды шмат сустракаецца з чытачамі й прадае ім кніжкі. Але гэта толькі частка рэклямнай кампаніі.

Як з гэтым можна быць у Беларусі я пакуль слаба ўяўляю. Піярыцца трэба й піярыцца любым даступным чынам. Але ж я б усё ж раіла спадару Балахонаву паралельна з самапіярам зьдзейсьнік і некаторую рэвізію сваіх эстэтычных поглядаў. Без фанатызму, вядома ж. ;-)

напiсала Вусатая nata 10.02.2005, 09:51

2aksana:
Ды халера з тым сайтам. Хто на яго ходзіць, акром некалькіх чалавек?

2Вусатая nata:
>Без фанатызму, вядома ж. ;-)
Вельмі знаёмая фраза, цётачка ;-)
За эстэтычныя погляды тутака апраўдвацца ня буду. Наўмысна нешта зьмяняць, калі ня бачыш патрэбы, думаю, няварта.

ЗЫ. Ордэн піяраў?

напiсаў Сяргей Балахонаў 10.02.2005, 14:18

Бычок Мінатаўрык упёрся рогам? :)
напiсала Вусатая nata 10.02.2005, 18:33

Аднарогам.
напiсаў Сяргей Балахонаў 10.02.2005, 18:38

>>>Камерцыйны поспех ёсць (наколькі мне распавялі), калі ездзіць і сустракацца з патэнцыяльнымі чытачамі (і адпаведна прадаваць кнігі, адно што не кожны на гэта здатны).
>>>Як з гэтым можна быць у Беларусі я пакуль слаба ўяўляю.

Выступаюць беларускія пісьменнікі ў школах, універсітэтах, той жа Арлоў ездзіць па Беларусі, бумбамлітаўцы і шмэрцверкаўцы ладзяць выступы ў кнігарнях, вечарыны ў Доме літаратара і г.д.

Іншая справа, што рускамоўная і беларускамоўная культуры на 90% існуюць як паралельныя сусветы. І самае складанае - наладзіць прарывы з аднаго сусвета ў другі. Вось, напрыклад, артыкулы Рублеўскай у СБ.

напiсала aksana 11.02.2005, 01:03

2aksana:
>Выступаюць беларускія пісьменнікі ў школах, універсітэтах, той жа Арлоў ездзіць па Беларусі etc.

Згодны. Беларускі вымушаны вагантызм (калі так льга акрэсьліць гэтую зьяву) адзін з спосабаў кантакту з разнаплянавым чытачом. Карысьці гэтага не адмаўляю. Але тут загваздка: з чым да народа ехаць (ісьці), калі пра цябе няма нават мінімальнага ўяўленьня?
Прарваць жа межы памянёных сусьветаў будзе датуль немагчыма, дакуль дзяржава будзе грунтавацца на антыбеларускіх прынцыпах.
напiсаў Сяргей Балахонаў 11.02.2005, 08:28

Спадарства, а вы толькі з аднаго боку ўяўляеце сабе прарыў гэтай мяжы?
напiсаў Warwick 11.02.2005, 21:48

2Warwick:
Што маеце на ўвазе? Яны зьядуць нас? Дык мы і так між іхных трыбухоў.
Зваотрная сытуацыя? Патрэбна прасьвятленьне. Але скуль яно возьмецца, калі 10 гадоў прафукалі, не зачыніўшы інфармацыйна-культурную прастору з Расеяй.
напiсаў Siaroha 11.02.2005, 23:20

Пішу пытанні для гутаркі з пісьменнікам. Мама падышла, кінула позірк на манітор і кажа:
- Ты яшчэ адно пытанне забыла напісаць…
- Якое пытанне?
- З якой бы Чытачкай АРХЭ вы жадалі б рашыць рад вапросаў?..
:))))

напiсала Чытачка АРХЭ 17.02.2005, 22:16

напiсаў Сяргей Балахонаў:
"Але тут загваздка: з чым да народа ехаць (ісьці), калі пра цябе няма нават мінімальнага ўяўленьня?"

Усё проста: дамаўляецеся з адміністрацыяй установы, дзе плануеце выступаць, напярэдадні выступа вешаеце посцер са сваёй выявай і подпісам, маўляў, Тэзэй беларускага постмадэрнізму… А калі вы гэта наладзіце напярэдадні Дня ведаў…
напiсала Чытачка АРХЭ 17.02.2005, 22:27

2Чытачка АРХЭ:
:)))
напiсаў Сяргей Балахонаў 17.02.2005, 23:52

Сёння год майму форуму. 18 лютага. Калі б ведала, хто заснавальнік форума, купіла б торт, адсвяткавалі б… :))))
напiсала Чытачка АРХЭ 18.02.2005, 00:08

Аксана, я магу здаць таго заснавальніка форума. Праўда, ён піва з большай ахвотай спажывае, чым торцікі. :)))

А ў мяне ёсьць пытаньне: як прадалася "Ляўша на тэнісным корце"? У сэнсе, на колькі адсоткаў наклад рэалізаваны і ці рабілі Вы нейкія адмысловыя захады, каб яго рэалізаваць?
напiсала Вусатая nata 24.02.2005, 10:04

Вусатай Наце

Захадаў не рабіла аніякіх, але вынікі пераўзышлі ўсялякія чаканні: сярод пакупнікоў былі не толькі мае знаёмыя. :)))

Заснавальніка здавайце. Торцік аддам вам. :))))
напiсала Чытачка АРХЭ 28.02.2005, 21:23

Я б таксама ёй торцік аддаў :)
напiсаў N атан Бязвусы 01.03.2005, 00:00

Насамрэч, мне, канешне, хочацца торцік з'есці самой. Але не агораю. :)))
напiсала aksana 03.03.2005, 00:18

Кушайце, кушайце!
Я на дыеце акурат. А заставальника шукайце сярод квяцистых дзикуноу. ;-)
напiсала Вусатая nata 09.03.2005, 11:19

Сёння мяне разбудзілі першакрасавіцкай смс-кай. Так што на той момант, калі мама забрала сённяшнюю пошту, я была маральна падрыхтаваная да свята.
Мама гартае "ЛіМ" і раптам кажа
- Тут на фота наш Яраслаў! /мой малодшы брат/
Я абсалютна спакойна:
- Я ведаю… 1 красавіка…
- Ды не, сапраўды.
Аказалася, што ў нумары надрукаваны артыкул пра філфакаўскія альманахі "Скрыпторый - 1", "Скрыпторый - 2" і г.д. А прэзентацыі ладзяцца штогод увесну ў Вязынцы. І ў гэтым годзе я брата якраз запрасіла далучыцца. Фотаздымкаў атрымалася дастаткова: усе + я (фатаграфуе брат); усе + брат (фатаграфую я).
Дык вось адзін з такіх здымкаў і быў, аказваецца, выбраны для друку. Брат там выглядае салідна… рыхтык… паэт-пачатковец. :)))

напiсала aksana 01.04.2005, 20:08

<a href=> спрабую зладзіць з тэгамі… гэтых не ведаю… </a>
напiсала aksana 02.04.2005, 16:43

ааа… параметры не задала… ладна… іншым разам…
напiсала aksana 02.04.2005, 16:44

Rydel23 ухваліў гэты форум:
forums.fromby.net/
Згодна. Аватаркі, подпісы, магчымасць рэдагавання і выдалення сваіх допісаў. Лічыцца колькасць допісаў па тэмах і па асобах, а таксама колькасць праглядаў тэмы. Смайлы!
Усё тое, чаго мне так бракуе на Літары. Эх…
напiсала aksana 03.04.2005, 15:08

усе 164 паведамленьняў

Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны.

Беларуская Палiчка
 Pravapis.org
 Навiны ТВЛ
 Наша Нiва
 Arche
 Дзеяслоў
 Фрагмэнты
 Nihil
 Калосьсе
 Асацыяцыя Ўкраiнскiх пiсьменьнiкаў

2002 © litara.net | iнфармацыя пра праект
хостынг прадстаўлены ext|media