Вiтаю, дружа!лiтaрa.net

Вершы са збору “Марыя S.”
18 красавiка 2007 /лiтаратура/
Віктар Сямашка

“Кроў Сусвету”, Менск, 1996
12 студзеня 2007 /лiтаратура/
Валерыя Кустава

Адметнасць шляху ў апраметную для беларуса
12 студзеня 2007 /iнтэрвiю/
Валерыя Кустава

Дзень Дз
4 лiстапада 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Зацірка
29 кастрычнiка 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Адам Глобус [e,ф,8]
Аксана Бязьлепкіна [e,2]
Алесь Аркуш [i,e,ф,6]
Алесь Разанаў [1]
Аляксей Бацюкоў [e,2]
Аліса Бізяева [i,e,ф,17]
Андранік Антанян [i,e]
Андрэй Дынько [i,e,ф,3]
Андрэй Курэйчык [i,e]
Андрэй Хадановіч [i,e,ф,12]
Валерыя Кустава [i,e,2]
Валянцiн Акудовiч [i,e,ф,1]
Вольга Караткевіч [i,e]
Віктар Сьлінко [2]
Віктар Сямашка [i,e,1]
Вінцэсь Мудроў [i,e,ф]
Ганна Гершвін [e,1]
Ганна Кiслiцына [i,e,ф,7]
Зьміцер Арцюх [e,1]
Зьміцер Бартосік [i,e,ф]
Зьміцер Вішнёў [i,e,ф,3]
Зьміцер Дзядзенка [e,1]
Людка Сільнова [1]
Людміла Рублеўская [i,e]
Лявон Вашко [4]
Лявон Вольскі [i,e]
Лявон Юрэвiч [i,e,ф,2]
Маnn Kurt [i,e,ф,14]
Макс Шчур [e,2]
Марыя Мартысевіч [i,e,2]
Мікола Папека [i,e,1]
Міра Лукша [i,e,1]
Павал Сьвярдлоў [i,e,1]
Павел Абрамовiч [i,e,3]
Павел Надольскi [i,e]
Палівач [e]
Пятро Васючэнка [1]
Севярын Квяткоўскі [i,e]
Серж Мiнскевiч [i,e,ф,1]
Славамір Адамовіч [1]
Сяргей Астравец [i,e,1]
Сяргей Сматрычэнка [e,1]
Сяргей Шыдлоўскі [i,e,ф,1]
Тацяна Сьлінка [e,ф]
Уладзімер Арлоў [i,ф,1]
Усевалад Гарачка [e,2]
Францiш Богуш [e,1]
Цiна Клыкоўская [e,1]
Юрась Барысевіч [e,1]
Юры Гумянюк [i]
Ігар Бабкоў [e,7]
Ігар Сiдарук [i,e]
Ўжо ня дзевачка... [i,e,ф,1]
Ільля Сін [i,e]
Інэса Кур`ян [e]
Ірына Хадарэнка [i,e,ф]

i - толькi iнфармацыя
е - ёсьць email
ф - ёсьць фота
лiчба - колькасьць матэрыялаў зьвязаных з аўтарам
З гэтага моманту, забаронена ўжываць псэўдонім, які супадае ці нагадвае імя ці нік нейкай іншай асобы. У выніку постмадэрацыі такі псэўдонім будзе заменены на сапраўдны індэтыфікатар таго, хто гэты пост напісаў.
напiсаў holzteller 24.09.2002, 20:52

створаны: 25.09.2002, абноўлены: 28.09.2002 09:48, камэнтароў: 28

Сапраўды, Тарэлкін, закон адваротнай сілы ня мае.
напiсаў xaczyk 25.09.2002, 19:12

Дзядзя Вова, Вы, безумоўна, правы, і з гэтай нагоды хачу Вам прынесьці свае выбачэньні.

Так, сапраўды, правілы не маюць зваротнай сілы (звычайна). Але ў нашай сітуацыі я мусіў зрабіць тое, што я (гэта было маё асабістае рашэньне) зрабіў. Яшчэ раз перапрашаю, калі тым самым нейкім чынам Вас абурыў. Але.

Але справа ў тым, што калі Літара толькі пачыналася, я быў у захапленьні ад агульнай выхаванасьці нашае аўдыторыі - асабліва пасьля тых тон бруду, што мне даводзіцца вычышчаць на талашоўскіх форумах. Тут жа пра мадэратаства ў мяне не магло нават думкі ўзьнікнуць.

Але, час ішоў, і сітуацыя зьмянілася (не ў лепшы бок). Функцыю "псэўдоніму", што была задумана як адна з формаў літ.гульні, пачалі выкарыстоўваць дзеля разборак самага бруднага (на маю думку) фармату. І справа не ў тым, хто і як адносіцца да той ці іншай асобы беларускага літ.працэсу (маё асабістае стаўленьне да сп. Д. Вы добра ведаеце). Справа ў тым, што любыя "літ.вайнушкі" маюць свае межы этычнасьці. Гэтак "мачыць" ужо проста не спартыўна..

Нажаль, нашая аўдыторыя сама гэтага не зразумела і рэдакцыі прыходзіцца нейкімі гвалтоўнымі (а любое ўмяшацельства па свойму гвалтоўна) спосабамі выпраўляць сітуацыю.

Я, нажаль (а можа і нашчасьце), не магу напярод прапісаць у правілах усе мажлівыя спосабы мнээ.. "пахуліганіць". Але нашы наведвальнікі павінны зразумець, што лепей ня трэба размазваць бруд па экране - нават калі гэта не забаронена па правілах, бо ў нас, насамрэч, існуе толькі адзінае правіла - гэта каб усе амбітныя й непаўторныя жыхары нашай літ.камуналкі, са сваімі закідонамі й прэтэнзіямі неяк ужываліся разам і не пісалі адзін адному ў суп на кухні.

Тое што было мной зроблена - гэта нейкае такое папярэджаньне на будучыню ўсім Літаранцам. Рабяты, давайце жыць дружна, бо ўсё роўна - апошняе слова застанецца за рэдакцыяй. Хоць мне непрыемна гэта гаварыць (бо Літара зроблена выключна для яе наведвальнікаў), а вам - чуць..

Яшчэ раз хачу прынесьці свае выбачэньні, я спадзяюся Вы зразумеце навошта гэта ўсё :)
напiсаў holzteller 25.09.2002, 19:44

Нікога я не мачыў, і ў суп не пісАў, пісаў на Літару ў акенца, выказваў свае думкі ў пэўных формах. Калі Вы палічылі, што у новых формах мае думкі гучаць больш пераканаўча, дык і добра.
напiсаў Дзядзька Вова 25.09.2002, 20:47

Згодны з тым, што псэўданімы - гэта гульня, і каб пагуляцца, хай яны йдуць хоць на тут.бы.
Тамака яны знойдуць досыць вострасловаў і будзе дахвіга магчымасьцей.

Я заўсёды проста мінаю непадпісаныя допісы.
А вось ці можна гэта зрабіць аўтаматычна? Каб кожны мог стварыць сабе т.зв. "чорны сьпіс"?

напiсаў Зьмiцер Лапцёнак 25.09.2002, 21:10

Лапцёнку:

Стварай сУчаснікі-2-:)))
напiсаў Мужык 25.09.2002, 21:50

Нікога я не мачыў, і ў суп не пісАў
"дык і добра" :)

Навошта вы новы акаунт завялі толькі, падкажыце? І са здымкам там чаго?

2Лапцёнак
была такая думка :)
яна такая.. вельмі беларуская - бо абсурдная й сьмешная даволі - я думаю хуткім часам зраблю
напiсаў holzteller 25.09.2002, 22:18

Псэўдонім стварае ілюзію ананімнасьці, але апошняя пры гэтым застаецца досыць умоўнай (ёсьць вельмі просты спосаб - даступны нават "чайніку" - вылічыць сапраўдны логін карыстальніка праз ягоны нік). Але. Я выступаю супраць такога кшалту забаронаў на Літары, бо яны, па-першае, анічога ня зьменяць (проста рэзка павялічыцца сьпіс пэрсаналіяў, а хто захоча нахаміць усё адно зробіць гэта); па-другое, у ніках ёсьць свая "прэлесьць": мне дык вельмі падабалася "Дзевачка ў гольфах", калі вы яе заб'еце, я не дарую! :)
напiсала tatami 26.09.2002, 00:44

Мае дні сачцены? Фігушкі!!! Я хачу жыць і быць сабой!!! У канцы канцоў, я імею на што-та права? У прынцыпе…
напiсаў Дзевачка ў гольфах 26.09.2002, 00:56

Ня плач дзяўчынка… за цябе прагаласавала ажно на два чалавекі больш, чымся супраць
напiсала tatami 26.09.2002, 01:05

ёсьць вельмі просты спосаб - даступны нават "чайніку" - вылічыць сапраўдны логін карыстальніка праз ягоны нік
і які ж? цікава…

у ніках ёсьць свая "прэлесьць"
не блытайце нікі (які можа з'яўляцца сталым ідэнтыфікатарам) і псэўдонімы. У выпадку "дзевачцы ў гольфіках" - немагчыма сказаць, хто гэтак падпісваецца - гэта можа быць любы зь літаранцаў. Калі б яна завяла сабе асобны аккаунт, дзе прапісалася б адпаведным чынам, і рабіла камэнтары зь яго - тады можна было б дакладна сказаць пра аўтарства, няхай і нейкага віртуальнага пэрсанажу.
напiсаў holzteller 26.09.2002, 01:05

Дзевачка ў гольфах
ты можаш выжыць пры любым зыходзе - глядзі вышэй :)

ня плач, радная :)
напiсаў holzteller 26.09.2002, 01:06

просты спосаб: пошукавая сыстэма "працякае"

а за тлумачэньне паняткаў - дзякуй
напiсала tatami 26.09.2002, 01:07

якім чынам - цікава…
напiсаў holzteller 26.09.2002, 01:16

Можаце ўважаць мяне страўсам і кансэрватарам, але я прагаласаваў супраць нікаў, каб яшчэ больш не расчароўвацца ў беларускіх ЛітПрацэсарах.
напiсаў rydel 26.09.2002, 01:17

Рыдлю:

А чаму страўсам? Страўс - баязьлівец, як на мой погляд. Ты ўжо, бачу, рашчараваўся "ў беларускіх ЛітПрацэсарах"(с). А нельга агалосіць сьпіс. Ну ніколі не паверу, што ты ва ЎСІХ рашчараваўся.
напiсаў Раман Кардонскі 26.09.2002, 04:19

Чаму, Янук, не зрабілі мадэрацыю на форуме "Мой народ" ? Я здагадваюся, хто пісаў пад "нікам, які падобны на мой", але і астатнім, напэўна, будзе цікава. Тым больш, што гэта ўжо не форум, а літаратурны твор аднаго аўтара.
напiсала anna 26.09.2002, 07:42

Ганна

Я паправіў толькі два допісы сп. У.А. і адзін нейкага Sladgehummer'a, якія былі зроблены ў дзень аб'яўленьня новага правіла, па прычынах апісаных на гэтым форуме. Гэта была выключная сітуацыя, у якой я ў прынцыпе быў не правы - скарыстаўшы недазволены прыём, але мне так падаецца, што гэта было адзінае, што заставалася, бо межа этычнасьці была перайдзена (выдаваць свае допісы за думкі іншага чалавека, на якога маеш зуб - дазвольце..). Гэта быў неабходны мініум узьдзеяньня - далей займацца расштурхоўваньнем гэтага няёмкага становішча я не хачу.

ЗЫ а чаму Вы не прагаласавалі? :)
напiсаў holzteller 26.09.2002, 11:25

holzteller'у: пост ад 24-га быў адпраўлены з канкрэтнай мэтай: праверыць хто хаваецца пад псэўдонімам Р.Кардонскі. Наступствы паказалі, што сьледзтва йшло ў правільным накірунку.
напiсаў Sladgehumour 26.09.2002, 12:08

Ну і хто хаваецца, калі гэта ўжо не сакрэт? :)
напiсаў holzteller 26.09.2002, 12:13

Цікава які пост і на які форум быў адпраўлены? А што хтосьці скарыстаў маё ймя як псэўдонім? Ваў! Глядзіш, гэтак і сам сябе паважаць пачнеш…
напiсаў Раман Кардонскі 26.09.2002, 15:52

Відаць, трэба ўсё ж ўводзіць на Літары ідэнтыфікацыю. Няхай паменее ахвотнікаў што-кольвечы сказаць, затое будзе прыстойны клюб "аматараў і стваральнікаў бел. літаратуры". Бо навакольнае беларускае жлобства і вычварэнства ўжо задрала. Дык хоць у нэце няхай яго будзе менш.
напiсаў Алесь Аркуш 26.09.2002, 17:39

Цікава які пост і на які форум быў адпраўлены?
Раман, тут некаторы народ думае, што Вы — віртуальная асоба, прыдумная сп. Д.
Я калі пачуў - так сьмяяўся, так сьмяяўся…

напiсаў holzteller 26.09.2002, 19:26

Хольцу:

Янук, прачытаўшы Ваш пост я сам доўга сьмяяўся, можна нават сказаць, што й рагатаў. Бо гэта ўжо ня першы раз. Але з гэтай асобай пілі піва зусім ня віртуальныя асобы: Дубавец, Шупа, Бартосік, Памідораў, Алег Мінкін. Ну й таксама мацнейшае прыходзілася мне расьпіваць зь Вячоркам і Навумчыкам. Але пра які пост размова йшла?
напiсаў Раман Кардонскі 26.09.2002, 20:39

Мяркуючы па бягучых выніках, будзе амаль так сама цікава як падчас двубою Шрэдэра з Штойбэрам. Спадзяюся, што мы (змагары з псэўданістамі) пераможам у апошнюю хвіліну як той Шрэдэр.
напiсаў rydel 28.09.2002, 00:31

Шмат хто з наведавальнікаў зарэгістраваўся пад псеўданімам.І ў гэтым нічога дрэннага.Мне не спадабаецца, калі хамскія посцінгі пачалі падпісвацца чужымі псеўданімамі, ці прозвішчамі.А проці "мужыка", ці "девачкі у голфах" нічога не маю.
напiсала nata 28.09.2002, 09:48

усе 28 паведамленьняў

Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны.

Беларуская Палiчка
 Pravapis.org
 Навiны ТВЛ
 Наша Нiва
 Arche
 Дзеяслоў
 Фрагмэнты
 Nihil
 Калосьсе
 Асацыяцыя Ўкраiнскiх пiсьменьнiкаў

2002 © litara.net | iнфармацыя пра праект
хостынг прадстаўлены ext|media