Вiтаю, дружа!лiтaрa.net

Вершы са збору “Марыя S.”
18 красавiка 2007 /лiтаратура/
Віктар Сямашка

“Кроў Сусвету”, Менск, 1996
12 студзеня 2007 /лiтаратура/
Валерыя Кустава

Адметнасць шляху ў апраметную для беларуса
12 студзеня 2007 /iнтэрвiю/
Валерыя Кустава

Дзень Дз
4 лiстапада 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Зацірка
29 кастрычнiка 2006 /няшчырасьць/
Маnn Kurt

Адам Глобус [e,ф,8]
Аксана Бязьлепкіна [e,2]
Алесь Аркуш [i,e,ф,6]
Алесь Разанаў [1]
Аляксей Бацюкоў [e,2]
Аліса Бізяева [i,e,ф,17]
Андранік Антанян [i,e]
Андрэй Дынько [i,e,ф,3]
Андрэй Курэйчык [i,e]
Андрэй Хадановіч [i,e,ф,12]
Валерыя Кустава [i,e,2]
Валянцiн Акудовiч [i,e,ф,1]
Вольга Караткевіч [i,e]
Віктар Сьлінко [2]
Віктар Сямашка [i,e,1]
Вінцэсь Мудроў [i,e,ф]
Ганна Гершвін [e,1]
Ганна Кiслiцына [i,e,ф,7]
Зьміцер Арцюх [e,1]
Зьміцер Бартосік [i,e,ф]
Зьміцер Вішнёў [i,e,ф,3]
Зьміцер Дзядзенка [e,1]
Людка Сільнова [1]
Людміла Рублеўская [i,e]
Лявон Вашко [4]
Лявон Вольскі [i,e]
Лявон Юрэвiч [i,e,ф,2]
Маnn Kurt [i,e,ф,14]
Макс Шчур [e,2]
Марыя Мартысевіч [i,e,2]
Мікола Папека [i,e,1]
Міра Лукша [i,e,1]
Павал Сьвярдлоў [i,e,1]
Павел Абрамовiч [i,e,3]
Павел Надольскi [i,e]
Палівач [e]
Пятро Васючэнка [1]
Севярын Квяткоўскі [i,e]
Серж Мiнскевiч [i,e,ф,1]
Славамір Адамовіч [1]
Сяргей Астравец [i,e,1]
Сяргей Сматрычэнка [e,1]
Сяргей Шыдлоўскі [i,e,ф,1]
Тацяна Сьлінка [e,ф]
Уладзімер Арлоў [i,ф,1]
Усевалад Гарачка [e,2]
Францiш Богуш [e,1]
Цiна Клыкоўская [e,1]
Юрась Барысевіч [e,1]
Юры Гумянюк [i]
Ігар Бабкоў [e,7]
Ігар Сiдарук [i,e]
Ўжо ня дзевачка... [i,e,ф,1]
Ільля Сін [i,e]
Інэса Кур`ян [e]
Ірына Хадарэнка [i,e,ф]

i - толькi iнфармацыя
е - ёсьць email
ф - ёсьць фота
лiчба - колькасьць матэрыялаў зьвязаных з аўтарам
У інтэрнэце зьявіўся доўгачаканы другі нумар беластоцкага літаратурнага часопіса "Правінцыя" (з таемнай нумэрацыяй №3-4). Выхад папяровага варыянта гэтага пэрыёдыка стане падзеяй у літаратурным жыцьці Беларусі. Варта зазірнуць pravincyja.republika.pl
напiсаў Алесь Аркуш 28.08.2002, 14:12

створаны: 28.08.2002, абноўлены: 02.09.2002 06:11, камэнтароў: 19

Вельмі цешаць падобныя заявы: "Вінцэсь Мудроў — культавы пісьменьнік", "нумар часапісу станецца з'яваю ў літаратуры".
напiсаў LY 28.08.2002, 19:41

А сёньня выхад любога беларускага літаратурнага часопісу робіцца зьяваю. Ці ня так, Лявоне?
напiсаў Алесь Аркуш 28.08.2002, 22:31

Гэта было-б надзвычайна! Мара! Надзея! Як новая кніга! Як новы твор! Але — хіба так, Алесю? Насамрэч? Вось выйшла новая кніга А.Сыса. Зьм. Бартосіка. Іншыя, згаданыя тут, на Літары. І?
напiсаў LY 28.08.2002, 22:39

Кнігі гэтыя да нас яшчэ не дайшлі. Не хвалюйся - заўважым, ацэнім. Вось "Зямлю N" ужо атрымаў, чытаю.
напiсаў Алесь Аркуш 29.08.2002, 16:41

Пра што нам, амэрыканцам, тады казаць? Бо калі да Полацку яшчэ не дайшлі… Хаця ліпіць такая-сякая надзея, бо "Зямлю N" я ўжо прачытаў.
напiсаў Раман Кардонскі 29.08.2002, 17:08

Лявону:

А што ты, браце, чакаеш ад выхаду ў сьвет новай кнігі ці пэрыёдыку? Няўжо-ж сьвет перакуліцца ад выхаду ў сьвет зборніка Сыса?
напiсаў Раман Кардонскі 29.08.2002, 17:11

Не, Рамане, таму й запытаўся ў Алеся як у чалавека больш дасьведчанага, "на месцы". Хоць хацелася-б, каб што мянялася — ад тэксту.
Часапіс "Зямля" атрымаў яшчэ ў чэрвені, у Казанэцкага. А сёньня прылятае Сагановіч — то будзе й Бартосік, і Сыс, І АRCHЕ, i Спадчына. Буду куляць свой сьвет.

напiсаў LY 29.08.2002, 17:21

"Пагартаў" нумар — з таго, што было дазволена. Шкода, што бадай усе аўтары — і добрыя аўтары — з ТВЛ, "Калосься", інакш кажучы, гэты часапіс фактычна не адкрывае новага, за выняткам перакладаў. Цікавая гутарка Максімюка-старэйшага й надта-ж спадабалася рэцэнзія Сяргея Шупы!
напiсаў LY 29.08.2002, 21:49

Лявону
У нумары больш 25 аўтараў, зь іх толькі 5 тэвээлаўцаў. Гэтае супрацоўніцтва тлумачыцца ідэалягічнай блізкасьцю рэдакцыі выданьня і нашай суполкі, - бо ўсе мы правінцыялы. Затое ў часопісе арыгінальная бел.літаратура, якая займае амаль палову плошчы пэрыёдыка. Тут і твой любімы Шчур, і "узыходзячая" зорка Сяргей Рублеўскі з Віцебску, і зусім маладзенькая Ярына Дашына з Берасьця. Так што ты дарэмна. Дзе ты яшчэ бачыў такую разнастайнасьць? Прынамсі, я ня ведаю другога бел.літ.часопіса, які друкаваў больш крутую сучасную бел.прозу.
напiсаў Алесь Аркуш 29.08.2002, 22:51

Я, пакуль што, ня чытаў гэнага падвойнага нумару "Правінцыі". Але нават ня чытаўшы пасьмяяўся над тым як разыходзяцца ўяўленьні чытача й пісьменьніка на "крутую сучасную бел.прозу". Па-рознаму мы ўяўляем сабе "крутую прозу"… І ў гэтым, як мне здаецца, трагедыя белліту.
напiсаў Раман Кардонскі 30.08.2002, 15:33

Рамане, любіш чытаць, давядзецца плаціць. Любіш Бабіну, плаці ёй прэмію. Бо НН — газета ганаровая, але безганарарная, а пісьменніца працавала, трэба яе адзначыць, прэміяй імя Кандорскага.
напiсаў Адам Глобус 30.08.2002, 18:14

Я таксама не чытаў, бо пісаў. Мы з Наталкай, аўтаркай НН — бел.празаікі, а не бел.чатальнікі, а таму, я на баку Наталкі, і нагадваю, пра прэмію… Бо наступную прэмію, калі ты сплоціш першую, атрымае… Інтрыга. Цяміш? Тут пачынаецца інтрыга. Гэта як пастка з Арловым, у якую ты трапіў, бо сказаў, што гісторыі Арлова непраўдзівыя. А казаць пра непраўдзівасць Арлоя небяспечна. Асабліва пры Юрэвічу, які сябруе з Сагановічам.
напiсаў Адам Глобус 30.08.2002, 18:30

Адаме, пра прэмію чытай форум "Народжаныя кнігай". Я-б мог зрабіць копі-пэйст, але баюся, што загневаецца Хольц міленькі.

Дарэчы тое сёе я на сайце "Правінцыі" прачытаў. Ну ведаеце, спадар Аркуш, калі гэта крутая проза, то тады я - кітайскі імпэратар.
напiсаў Раман Кардонскі 31.08.2002, 00:54

Канторскаму

Раман, ты не кітайскі імператар. Супакойся. Мы цябе любім. Ты не кітайскі імператар. Ты — Раман Канторскі.
напiсаў Адам Глобус 31.08.2002, 10:21

Адам, як у нас, у мястэчку Кемелішкі, казалі: - каб ты так жыў, як ты мяне любіш
напiсаў Раман Кардонскі 01.09.2002, 00:00

Кемлівыя кемелішкаўцы жывуць у Кемелішках.
напiсаў Адам Глобус 01.09.2002, 09:20

Ну а як-жа. Пры гэтым я зь іх самы някемлівы…
напiсаў Раман Кардонскі 01.09.2002, 18:00

Разумею. Ты — самы!
напiсаў Адам Глобус 01.09.2002, 20:19

Ага, Адаме. Я менавіта такі самы.
напiсаў Раман Кардонскі 02.09.2002, 06:11

Вы павiнны ўвайсьцi ў сыстэму або зарэгiстравацца (калi шчэ не зрабiлi гэтага), каб мець магчымасьць пiсаць камэнтары або навiны.

Беларуская Палiчка
 Pravapis.org
 Навiны ТВЛ
 Наша Нiва
 Arche
 Дзеяслоў
 Фрагмэнты
 Nihil
 Калосьсе
 Асацыяцыя Ўкраiнскiх пiсьменьнiкаў

2002 © litara.net | iнфармацыя пра праект
хостынг прадстаўлены ext|media